Update COVID 19

thumbnail.png

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 06-04-2021

De nieuwe maatregelen die geldig zijn vanaf 06-04-2021 t/m 20-04-2021.

- avondklok is ingesteld vanaf 20:00 tot 05:00

- horeca gat dicht in deze periode. Het is wel mogelijk om eten online te bestellen. Eten mag bezorgd of opgehaald worden.

- bezoek aan weddenschap / kansspel  winkels is verboden. Verkoop is alleen mogelijk via loket.

- sport scholen en fitnessclubs gaan dicht

- het is verboden om vanaf 6 april seminars, trainingen, cursussen en andere soortgelijke evenementen te organiseren, te houden en eraan deel te nemen.

-mensen die in flats wonen en honden hebben, mogen deze tot 23:00 uur uitlaten, tot een maximum afstand van 100 meter van het gebouw waar ze wonen

- groeperingen voor meer dan 4 mensen zijn strikt verboden.

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 20-08-2020

Na een verblijf in Noord-Macedonië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Bijgaande kaart wordt geactualiseerd, afhankelijk van de ontwikkelingen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/noord-macedonie/reizen/reisadvies

Ben je van plan naar Macedonië te gaan, hou toch rekening met de volgende:

- mondkapjes zijn overal verplicht: openbaar vervoer, winkels, bank, hotels, restaurants, bars, markt, huisarts ezv. In de bars en restaurants zijn de mondkapjes niet verplicht tijdens zitten. 

- op het vliegveld is alles top geregeld. Mondkapjes zijn verplicht. Bij aankomst worden schoenen ontsmet, lichaam temperatuur wordt gemeten via speciale cameras; in de wachtruime zijn alle stoelen op 1.5m afstand.

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 23-06-2020

De regering van Macedonië heeft vandaag besloten om alle grenzen volledig open te stellen voor het vrije verkeer van Macedonische en buitenlandse burgers. PCR-tests en 14 dagen quarantaine zijn niet langer nodig. Dit besluit is geldig vanaf 26 juni.
De internationale luchthaven Skopje en de luchthaven "St. Apostel Paul" in Ohrid gaan vanaf 1 juli open.
De restaurants en bars , mogen vanaf 26 juni ook binnen de objecten de gasten bedienen volgens een passend protocol. Tot nu toe was dit alleen mogelijk op de terrassen .
Vanaf vrijdag 26 juni 2020 mogen de sportscholen open en winkel centra mogen ook op zondag open zijn. 

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 17-06-2020

 • Toegang van Macedonische burgers en buitenlanders met een tijdelijk of permanent verblijf in Macedonië is toegestaan. Geldige negatieve PCR-test (gemaakt van neus en keel), niet ouder dan 72 uur vanaf de dag van afgifte van de test moet worden aangetoond aan de grens. Reizigers die Macedonië binnenkomen met een valide negative PCR test,moeten  alsnog een verklaring invullen voor binnenlandse zelf isolatie gedurende 14 dagen.

 • Die geen PCR-test hebben worden doorverwezen naar een verplichte staatsquarantaine- gedurende 14 dagen. Ze worden naar een van de eerder gevestigde faciliteiten met georganiseerd vervoer en politiebegeleiding gestuurd.

 • Buitenlandse burgers kunnen op doorreis over het grondgebied van Macedonië (via alle landgrensovergangen). Dit betekent dat zij bij de ene grensovergang binnenkomen en bij een andere grensovergang weer vertrekken, waarbij zij tijdens de doorreis verplicht zijn de snelweg of de plaatselijke weg niet te verlaten. Transit moet in maximaal 5 uur worden gerealiseerd, waarvoor zij een passende verklaring invullen.

bron: MVR

 

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 16-06-2020

 

 • De regering van Macedonië heeft besloten alle grensovergangen in het land vanaf morgen, 17 juni, open te stellen. Door het toepassen van de maatregelen die actief zijn, en om Macedonië binnen te komen is het verplicht om een geldige negatieve PCR-test in te dienen, die niet ouder is dan 72 uur.

 • In bezit zijn van een een geldige PCR-test of hebben ze ongeldige PCR-test ingediend.niet De maatregel voor staatsquarantaine- voor een periode van 14 dagen blijft van kracht voor alle burgers of buitenlanders met een gereglementeerd verblijf in het land, die bij binnenkomst op het grondgebied van Macedonië 

 • Protocol voor de  horecafaciliteiten voor accommodatie - 

 • Dit protocol, dat begint op 22 juni is een opstelling van procedures voor de hotelaccommodatie, vervolgens de aanbevelingen en maatregelen voor het ontvangen  van gasten, de restaurantprocedures, het gebruik van sanitaire voorzieningen, alsmede de aanbevelingen voor gasten en die te maken hebben met COVID-19 symptomen.

 • Vandaag is ook het protocol betreffende de werking van de zwembaden vastgesteld. De zwembaden zijn alleen geopend voor leden van zwemclubs, en niet voor recreatief zwemmen.

 • Als gevolg van de verlengde reisbeperkingen voor alle buitenlandse vluchten van en naar de Republiek Macedonië, schorten Wizz Air en Tui alle vluchten naar het land op tot 13 juli en 15 juli. 

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 24-05-2020

 • Vandaag om 11.00 uur treedt de avondklok van 42 uur als onderdeel van de maatregelen van de regering van de Republiek Macedonië om de verspreiding van het coronavirus  te voorkomen. Het verbod duurt tot dinsdag, vóór 05.00 uur. 

 • De grenzen zullen naar verwachting medio juni opengaan. De screening zou deze week moeten eindigen, en vanaf volgende week zullen de kleuterscholen aan de slag gaan. 

 • Wat vooral belangrijk is voor  Ohrid, als grootste toeristische trekpleister van het land, is zeker de datum waarop de horecafaciliteiten in werking zullen treden. Officieel worden ze komende week geopend, maar er is geen officiële bevestiging. De horeca heeft alleen het protocol ontvangen, dat wil zeggen de manier waarop ze moeten werken na de opening van de zomerterrassen.

 • Er is bevestigd dat TUI en Wizz vanaf 18 juni naar Ohrid zullen vliegen. Volgens alle informatie van dit moment heeft Corendon alle vakanties naar Macedonië op dit moment geannuleerd.

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 13-05-2020

 • Gisteren heeft de minister van Volksgezondheid, Venko Filipce, de situatie met het corona virus in het land als stabiel beoordeeld.

 • Vanaf vandaag beginnen tandartspraktijken, sportwinkels en andere loketwinkels, onderwijscentra, opleidingen en seminars voor volwassenen en rijscholen te functioneren.

 • De regering zal naar verwachting volgende week een plan goedkeuren om horecafaciliteiten te openen, maar dat zal afhangen van de situatie en de naleving van de maatregelen.

 • De opening van de hotels, staat op de planning van week 22. Ook dit is afhankelijk van de ontwikkeling van de situatie. 

 • Op dit moment is de avondklok nog van kracht. Stapwijze worden wel de maatregelen versoepeld. 

Bron: Ohrid Press

 

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 10-05-2020

 • Er zijn al meer dan 20 dagen geen nieuwe gevallen van COVID19 coronavirusgevallen meer geregistreerd in Ohrid. Het Centrum voor Volksgezondheid in Ohrid kondigde aan dat er geen actieve COVID19 patiënten meer zijn in Ohrid en Debrca.

 • Het totale aantal gediagnosticeerde COVID19 patiënten in Macedonië sinds het begin van de epidemie is 1.642, het aantal herstelde patiënten is 1.136, het aantal doden is 91, en momenteel is het aantal actieve gevallen in het land 415. Tot nu toe zijn er in Macedonië in totaal 19.096 COVID19-tests uitgevoerd.

 • Maandag (11.05.2020) zullen nieuwe aanbevelingen aan de regering worden gedaan voor verdere actie met betrekking tot de maatregelen. De burgers worden aangespoord zich consequent aan de maatregelen te houden, het verbod op groepen van meer dan twee personen na te leven, een afstand van ten minste twee meter te bewaren en beschermingsmiddelen te dragen (voor het geval de ruimte tussen de burgers minder is dan voorgeschreven).

 • TAV Macedonië heeft onlangs verklaard dat zij zich voorbereiden op de opening van luchthavens in het land, in afwachting van de exacte datum en het besluit van de bevoegde instellingen, die in coördinatie met de internationale luchtvaartautoriteiten werken aan de meest geschikte uniforme oplossingen voor het luchtvervoer van passagiers. De luchtvaartmaatschappij wacht ook op officiële informatie van de regering en de bevoegde luchtvaartautoriteiten, zodat zij hun geplande routes vanuit Skopje en Ohrid kunnen bevestigen. De bestemmingen en de frequentie van de vluchten dit jaar zullen ook afhangen van de interne organisatie en de beslissingen van de luchtvaartmaatschappijen, omdat zij, als onderdeel van de luchtvaartactiviteiten, aanzienlijk worden getroffen door de crisis met het virus.

 • Er is aangekondigd dat de horeca in Ohrid binnenkort aan de slag gaat en een aantal van hen is begonnen met de voorbereidingen voor de opening.

 • Volgens de eerste aankondigingen zullen de maatregelen voorzien in het vasthouden van maximaal vier personen aan één tafel. Het is niet noodzakelijk dat de personen uit dezelfde familie komen, maar de tafels moeten op bepaalde afstand van elkaar staan of afgeschermd zijn met plexiglas..

 • De bars en restaurants kunnen alleen  in open ruimtes/terrassen werken, onder speciale hygiënische maatregelen.

 • Eten en drinken wordt geserveerd in gedesinfecteerde borden en glazen. Het gebruik van wegwerpborden en -glazen kan ook tot de mogelijkheden behoren. - De openingstijden van de koffiebars en restaurants zal in begin tot 18.00 uur of 19.00 uur.

Bron: Ohrid Press

Untitled-3.png
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn Social Icon

CONTACT:
 

email:                           ohrid4u@yahoo.com

KVK nummer:            70394466

BTW:                             NL002413124B63

LEGAL:                          TERMS AND CONDITIONS

"Goede site met veel informatie. Voor vragen kun je er terecht, snel antwoord. Goede vakantietips!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 by FLOR IT and updated by House of Communications. Proudly created for Ana from Ohrid, Macedonia