google.com, pub-1113480501098682, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Covid 19 | Ohrid4u

Update COVID19

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 24-05-2020

Vandaag om 11.00 uur treedt de avondklok van 42 uur als onderdeel van de maatregelen van de regering van de Republiek Macedonië om de verspreiding van het coronavirus  te voorkomen. Het verbod duurt tot dinsdag, vóór 05.00 uur. 

De grenzen zullen naar verwachting medio juni opengaan. De screening zou deze week moeten eindigen, en vanaf volgende week zullen de kleuterscholen aan de slag gaan. 
Wat vooral belangrijk is voor  Ohrid, als grootste toeristische trekpleister van het land, is zeker de datum waarop de horecafaciliteiten in werking zullen treden. Officieel worden ze komende week geopend, maar er is geen officiële bevestiging. De horeca heeft alleen het protocol ontvangen, dat wil zeggen de manier waarop ze moeten werken na de opening van de zomerterrassen.
Er is bevestigd dat TUI en Wizz vanaf 18 juni naar Ohrid zullen vliegen. Volgens alle informatie van dit moment heeft Corendon alle vakanties naar Macedonië op dit moment geannuleerd.

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 13-05-2020

Gisteren heeft de minister van Volksgezondheid, Venko Filipce, de situatie met het corona virus in het land als stabiel beoordeeld.
Vanaf vandaag beginnen tandartspraktijken, sportwinkels en andere loketwinkels, onderwijscentra, opleidingen en seminars voor volwassenen en rijscholen te functioneren.
De regering zal naar verwachting volgende week een plan goedkeuren om horecafaciliteiten te openen, maar dat zal afhangen van de situatie en de naleving van de maatregelen.

De opening van de hotels, staat op de planning van week 22. Ook dit is afhankelijk van de ontwikkeling van de situatie. 

Op dit moment is de avondklok nog van kracht. Stapwijze worden wel de maatregelen versoepeld. 

Bron: Ohrid Press

 

Update Covid 19 Ohrid - Macedonië 10-05-2020

- Er zijn al meer dan 20 dagen geen nieuwe gevallen van COVID19 coronavirusgevallen meer geregistreerd in Ohrid. Het Centrum voor Volksgezondheid in Ohrid kondigde aan dat er geen actieve COVID19 patiënten meer zijn in Ohrid en Debrca.

- Het totale aantal gediagnosticeerde COVID19 patiënten in Macedonië sinds het begin van de epidemie is 1.642, het aantal herstelde patiënten is 1.136, het aantal doden is 91, en momenteel is het aantal actieve gevallen in het land 415. Tot nu toe zijn er in Macedonië in totaal 19.096 COVID19-tests uitgevoerd.

- Maandag (11.05.2020) zullen nieuwe aanbevelingen aan de regering worden gedaan voor verdere actie met betrekking tot de maatregelen. De burgers worden aangespoord zich consequent aan de maatregelen te houden, het verbod op groepen van meer dan twee personen na te leven, een afstand van ten minste twee meter te bewaren en beschermingsmiddelen te dragen (voor het geval de ruimte tussen de burgers minder is dan voorgeschreven).

- TAV Macedonië heeft onlangs verklaard dat zij zich voorbereiden op de opening van luchthavens in het land, in afwachting van de exacte datum en het besluit van de bevoegde instellingen, die in coördinatie met de internationale luchtvaartautoriteiten werken aan de meest geschikte uniforme oplossingen voor het luchtvervoer van passagiers. De luchtvaartmaatschappij wacht ook op officiële informatie van de regering en de bevoegde luchtvaartautoriteiten, zodat zij hun geplande routes vanuit Skopje en Ohrid kunnen bevestigen. De bestemmingen en de frequentie van de vluchten dit jaar zullen ook afhangen van de interne organisatie en de beslissingen van de luchtvaartmaatschappijen, omdat zij, als onderdeel van de luchtvaartactiviteiten, aanzienlijk worden getroffen door de crisis met het virus.

- Er is aangekondigd dat de horeca in Ohrid binnenkort aan de slag gaat en een aantal van hen is begonnen met de voorbereidingen voor de opening.

- Volgens de eerste aankondigingen zullen de maatregelen voorzien in het vasthouden van maximaal vier personen aan één tafel. Het is niet noodzakelijk dat de personen uit dezelfde familie komen, maar de tafels moeten op bepaalde afstand van elkaar staan of afgeschermd zijn met plexiglas..

- de bars en restaurants kunnen alleen  in open ruimtes/terrassen werken, onder speciale hygiënische maatregelen.

- Eten en drinken wordt geserveerd in gedesinfecteerde borden en glazen. Het gebruik van wegwerpborden en -glazen kan ook tot de mogelijkheden behoren. - De openingstijden van de koffiebars en restaurants zal in begin tot 18.00 uur of 19.00 uur.

Bron: Ohrid Press

thumbnail.png

CONTACT:

email:                           ohrid4u@yahoo.com

KVK nummer:             70394466

BTW:                              NL002413124B63

LEGAL:                          TERMS AND CONDITIONS

© 2019 by FLOR IT. Proudly created for Ana