top of page
Search

De hoogste waterval in Macedonië

Er zijn veel prachtige watervallen te zien in Macedonië.

Maar welke is de hoogste?


De Korab-waterval is gevestigd in de bovenloop van de rivier Dlaboka op de berg Korab.

De hoogte van de waterval varieert van 70 tot 134 m boven zeeniveau. Het bovenste punt van de waterval ligt op ongeveer 2050 m en het onderste op een hoogte van ongeveer 1950 m.

De beste toegang tot de waterval is via de vallei van de rivier de Dlaboka. Het is toegankelijk vanaf de linkerkant van de rivier via de dorpen Nistrovo en Zuznje, of vanaf de rechterkant via Bibanje, langs de Kabash-piek. De paden zijn smal en slecht gemarkeerd en op verschillende plaatsen moet de rivier worden overgestoken via onbeveiligde oversteekplaatsen.


Het werd gevormd als gevolg van de uitstroom van een enorme gletsjer die het bovenste bed van de Dlaboka Reka verdiepte en de rots op zijn weg sneed.


De waterval is alleen in de lentemaanden en in het begin van de zomer duidelijk van een afstand te zien, wanneer de hoeveelheid water groter is. In de winter is het volledig bevroren.Vanwege het ontoegankelijke terrein en het korte tijdsinterval waarin het kan worden bezocht, hebben maar weinig mensen de mogelijkheid om het in zijn volle glorie te zien. De beste tijd om te bezoeken is juni, wanneer de sneeuw geen groot obstakel zal zijn om de waterval te bereiken, en door het smelten van de resterende sneeuw, is de hoeveelheid water relatief groot.


280 views0 comments

Comentários


bottom of page