top of page

Lake Cruises

U kunt tot 14 dagen voor de geboekte datum annuleren voor een volledige terugbetaling. Als u minder dan 14 dagen voor aanvang van de activiteit of geboekte accommodatie annuleert, wordt het betaalde bedrag niet terugbetaald.

Liefst ontvangen wij uw aanvraag minstens 2-3 dagen voor gewenste datum. Dit geeft ons de tijd om alles voor u te regelen.

Bij alle boekingen vragen wij een aanbetaling van 10%. U ontvangt een email met factuur en betaling link. De restant van het bedrag kunt op locatie betalen. Kijk per activiteit voor betalingsmogelijkheid op de site. De factuurnummer is uw reservering nummer.

De aangegeven prijzen zijn per tour niet per persoon.  De restant dient in contant voldaan te worden op de boat. Neem uw bevestiging van de reservering mee.

Old Town Tour

Deze tocht is gebruikelijk voor toeristen die weinig tijd te besteden hebben in Ohrid, maar die het meer van Ohrid op een boot willen ervaren.

Het vertrekpunt is de centrale haven van Ohrid op slechts 50 meter van het centrale plein. De tocht omvat de oude stad van Ohrid, waarbij u dicht langs de kust vaart zodat u een gedetailleerd beeld krijgt, terwijl u op de terugweg verder van de kust vaart zodat u kunt genieten van een uniek panoramisch uitzicht over de hele oude stad. De belangrijkste dingen die u zult zien zijn de kerk van Sint Sophia uit de 9e eeuw, de vissersnederzetting Kaneo, de kerk van Sint Jan in Kaneo uit het midden van de 15e eeuw, het is de beroemdste en meest gefotografeerde kerk in Ohrid vanwege de geweldige locatie op een klif met uitzicht op het meer van Ohrid.

Verder ziet u het maagdelijke strand Labino en de twee zogenaamde Grotten der Liefde, die erg populair zijn bij de plaatselijke bevolking en ook veel aandacht krijgen van toeristen. Op de terugweg ziet u de kerk van Sint Clement Pantelejmon in Plaoshnik, gebouwd op de fundamenten van een vroeg-christelijke basiliek uit de 9e eeuw. Op de top van de oude stad staat het fort van Tsaar Samuel uit de 10e eeuw, dat zowel over het meer als over het hele gebied van Ohrid uitkijkt. Eindpunt van deze tour is hetzelfde als het vertrek, de centrale haven van Ohrid.

Old Town Tour_edited.jpg
Fleet.JPG

OUDE STAD + PRESIDENTIËLE RESIDENTIE

Deze tour omvat de hele rondleiding door de oude stad van Ohrid en verder naar de presidentiële residentie, gebouwd en gebruikt door de voormalige Joegoslavische president Tito en nu voornamelijk gebruikt als vakantieverblijf door onze president en regering.
Het is een heel mooi complex met kleinere villa's in een meer dan 40 jaar oud dennenbos. Vervolgens varen we langs het Golden Beach park, het Cuba Libre strand, naar de ingang van het Biljana bronkanaal en terug naar de centrale haven van Ohrid.

Old town en residence.JPG

Bay of Bones

De 3 uur durende excursie met één stop omvat de oude binnenstad van Ohrid, de presidentiële residentie van Tito, de grottenkerk van Sint Stefan en het grootste dorp aan het meer van Ohrid, Peshtani (ook wel klein Parijs genoemd).
We maken een stop van 30-45 minuten bij het Museum aan het water 'Bay of bones'. Het is een replica van een oude nederzetting gebouwd op houten fundamenten net boven het meeroppervlak. De resten werden eind jaren 1990 onder water gevonden, en in het begin van de jaren 2000 werd een project gefinancierd door onze regering voor de bouw van een echte replica, alleen gebouwd van hout en modder, zo authentiek mogelijk voor zijn periode (ongeveer 6000 jaar oud, 4000 jaar voor Christus).

In het museum ziet u veel voorwerpen (gereedschap, woonaccessoires, keramiek, enz.) die werden gevonden in de fundamenten van de plaats onder water. Het wordt nog steeds onderzocht door lokale en buitenlandse archeologische en wetenschappelijke expedities. Vertrek- en afzetpunten zijn de centrale haven van Ohrid of als uw accommodatie aan de kust ligt binnen de route kunnen wij u ophalen en/of afzetten aan de kust voor uw accommodatie.

Bay of Bones.JPG
Fleet.JPG

OOSTKUST EXCURSIE
Dit is de meest populaire excursie voor onze klanten omdat het de hele oostkust van het meer van Ohrid omvat en alle belangrijke dingen en locaties om te zien of te bezoeken van Ohrid tot het klooster van Sint Naum dat slechts 1 km van de Albanese grens ligt.
De tocht beslaat een afstand van 25 kilometer en duurt 1 uur en 45 minuten. Het omvat Ohrid Old Town, de presidentiële residentie van Tito, Peshtani dorp, Museum op het water 'Bay of bones' (30minuten stop), Trpejca dorp (bijgenaamd de St.Tropez van Ohrid), 14e eeuwse Kerk van Moeder Maria in Zaum (alleen toegankelijk per boot en beschouwd als de mooiste maagdelijke strand op de Ohrid Lake, 30 minuten stop).

De laatste stop van 2 uur en 30 minuten is bij het klooster van Sint Naum, waar u het mooiste en beroemdste klooster aan het meer ziet, en ook de kristalheldere zoetwaterbronnen die het meer als belangrijkste bron voeden. Dit deel van de oever is het enige met goudgeel zandstrand, hetzelfde als een zee.

Op verzoek kan deze excursie worden uitgebreid tot een volledige dag tot 9 uur in totaal.

All East.JPG
Fleet.JPG

WESTKUST EXCURSIE
Deze excursie neemt elk jaar toe, vooral bij klanten die al minstens één keer in Ohrid zijn geweest.
. Het omvat drie stops, 1 uur in de stad Struga waar het meer van Ohrid uitmondt in de Zwarte Drin rivier die door West-Macedonië naar Albanië stroomt en samenkomt met de Witte Drin rivier die eindigt in de Middellandse Zee. De volgende stop is in het dorp Kalishta, waar u gedurende 20 minuten een unieke grottenkerk en het alom bekende unieke icoon van de Zwarte Moeder Maria zult zien.

De laatste stop is in het dorp Radozhda, beroemd om zijn grottenkerk van de heilige aartsengel Michael 200+ trappen omhoog in de bergrotsen met uitzicht op het meer van Ohrid. Radozhda is ook bekend om zijn visrestaurants met superverse vis uit het meer van Ohrid, forel, karper, enz.

Op verzoek kan deze excursie worden uitgebreid tot een volledige dag tot 9 uur in totaal.

All west.JPG

WIJN CRUISE

Wat is er mooier in het leven dan genieten van een glas uitzonderlijke wijn op een boot die langzaam richting de zonsondergang vaart?
In een intieme sfeer met een prachtige omgeving vaart u langs het historische deel van Ohrid en proeft u ( Onbeperkt ) 4 samples van fijne authentieke wijnen. De wijnboot is uitgerust met comfortabele lederen zetels en koele wijnen voor uw plezier. De capaciteit is beperkt tot 10 gasten. Ontmoetingspunt: centrale haven van Ohrid.

Wijn cruise.JPG
bottom of page