google.com, pub-1113480501098682, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Eten en Drinken | Ohrid4u

Eten & Drinken

De keuken van Macedonië is eenvoudig met veelal typische Balkangerechten.

De voorgerechten bestaan in de meeste gevallen uit een salade van komkommer, tomaat, geitenkaas, ui en olijven. In het binnenland zal het hoofdgerecht meestal bestaan uit een vleesgerecht, maar aan het Meer van Ohrid kom je ook veel vis tegen op de kaart. De vissen worden hier meestal even gegrild of warm gerookt en zijn in de meeste gevallen super vers. De vleeshoofdgerechten bestaan in de meeste gevallen uit gegrilde vlees en stoofpotten. Deze worden met verschillende kruiden, ui en spek op smaak gebracht. Macedonië is nog een heel goedkoop vakantieland. Uit eten kost maar zelden meer dan tien euro per persoon en dan is het vaak de drank die het duur maakt. 

 

Een typische drank die hier veel geserveerd wordt is rakija. Hiervoor moet je wel oppassen, want elke kroeg of restaurant brandt deze zelf en de drank kan dus erg in smaak of sterkte verschillen. Macedonië is ook zeker een wijnland en een ruim aantal wijnranken. Macedonische wijn is goed van kwaliteit en wordt in veel restaurants geschonken.

Het populairste biermerk is Skopsko en Zlaten Dab. Je kunt gemakkelijk buitenlandse biermerken vinden zoals Heineken en Amstel. Tapbier wordt ook steeds populairder.

Prijs voorbeelden:

punt burek 50 den (0.80 €)

Espresso 60den (1 €)

Fles lokale wijn 300den (5 €)

Fles Skopsko-bier in een pub 100den (1,60 €)

Kleine selectie van restaurants:

Eten en Drinken

infopunt_donkerblauw_2.jpg
paspoort.jpg
mc naslovna (1).jpg
wijnhandel logo.jfif

1/1

CONTACT:

email:                           ohrid4u@yahoo.com

KVK nummer:             70394466

BTW:                              NL002413124B63

LEGAL:                          TERMS AND CONDITIONS

© 2019 by FLOR IT. Proudly created for Ana