top of page
  • Foto van schrijverOhrid4u

‘De bruiloft van de zeven zigeuners’

Museum A. Den Doolaard in Ohrid


De Nederlandse schrijver A. den Doolaard, pseudoniem van Bob Spoelstra, bracht en brengt veel toeristen naar Macedonië en de stad Ohrid. Een schrijver die de stad en het land beschrijft in veel van zijn boeken waaronder ‘De bruiloft van de zeven zigeuners’. In 2006 is er een monument op het einde van de boulevard in Ohrid geplaatst. Daarnaast is er in het oude centrum van Ohrid een museum gewijd aan deze Nederlandse schrijver op Car Samoil 34.


“Doch ik ben geen Macedoniër, ik ben een Nederlander, die al zwervende Macedonië diep ging liefhebben”.


De drijvende kracht achter dit museum, de heer Misho Juzmeski, overleed helaas in april 2021.

Met hulp vanuit Nederland maakt het museum een doorstart. De neef van de heer Juzmeski, Krste Purcov, is de nieuwe gastheer van het museum. Het museum beschikt over de gehele collectie boeken van A. den Doolaard waaronder een aantal zeldzame exemplaren. In het museum maakt u kennis met de schrijver, zijn liefde voor Macedonië, zijn werken en de periode waarin hij leefde. Het museum is vanaf de maand april de gehele dag open. In de zomer worden er lezingen gegeven door Karin Broekema.

In het museum kunt u ook terecht voor vragen over de omgeving, kaarten, plattegronden, reisgidsen en andere vragen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken in Ohrid. U kunt er ook werken kopen van en over A. den Doolaard en prachtige foto’s en ansichtkaarten van Ohrid en de omgeving.

Ook zijn er dagtochten naar keuze te boeken. Naar de bergen, Sint Naum, een dagje Albanië of naar Skopje wat u maar wenst. Of een stadswandeling door het mooie oude centrum.

Per mail bereikbaar:

itvo@t.mk (Nederlands, Duits, Engels, Frans en Macedonisch) of per Facebook.


Prijatno !Geschreven door Karim Broekema

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page